Foodplate

Je favoriete hapjes serveren in je eigen steengoed serveerschotel? Het kan!
 In een unieke 2-delige workshop leer je zowel het eigenhandig maken als origineel vullen van jouw eigen serveerschotel. Hiervoor sla ik de handen in elkaar met überfoodie Anniek.
.

WORDT MOMENTEEL NIET GEORGANISEERD


DEEL 1 - Brenda Keirsebilck

Ik leer je een steengoed serveerschaal maken via een opbouwtechniek met worstjes. Hierdoor krijgt je schaal een ietsje grillig en zeer persoonlijk uitzicht.

Dit deel van de workshop duurt 3 tot 4 uur

Je wordt verwelkomd met een koffietje, nadien krijg je een demo en uitleg waarna je zelf aan de slag gaat. Deze workshop richt zich op volwassenen ( 18+), voorkennis is niet nodig.

Je maakt een schotel met een maximale diameter van 39cm en 5 cm hoog, die na het bakken krimpt tot 35-36cm. De schotel wordt door mij traag gedroogd , gebakken, van een glazuurlaagje voorzien en nogmaals gebakken op 1250°. 

DEEL 2 - Anniek Chiau

 Geïnspireerd door de kookboeken van Ottolenghi, neemt Anniek je in dit 2de deel van de workshop mee naar de hippe keuken van het Midden Oosten. Ze leert je de typische aperodips bereiden, laat je uitgebreid kennismaken met enkele klassiekers en toont hoe je die mooi dresseert in je nieuwe schotel. Je steekt vanzelfsprekend ook zelf de handen uit de mouwen.

Op het menu staat (*) :

Loaded hummus

Labne met granaatappel en munt (kaasdip)

Muhammarra (dip van geroosterde paprika's en walnoten)

Witte bonen dip 'Messabecha'

Kebab met vis en aubergines

Böreks (gevulde bladerdeeghapjes)

Geroosterde bloemkool

Libanees plat brood

Köfte

(*) Anniek werkt zoveel mogelijk met seizoensproducten Afhankelijk van het aanbod kunnen er kleine wijzigingen aan het menu doorgevoerd worden.


Inschrijven 

© 2020 Brenda Keirsebilck. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin